PATATES ÇANAĞINDA MANTARLI HAVUÇ TARATOR


      PATATES ÇANAĞINDA MANTARLI HAVUÇ TARATOR

      Sunumu ve lezzetiyle sofralarınıza çok yakışacağını düşündüğüm yine güzel bir tarifle geldim. Bu tarif kaçmaz hanımlar, gün sofralarınıza ve misafirlerinize kolaylıkla yapabilirsiniz. Bu tarifteki her bir ürünün birbiri ile olan uyumunu ve lezzetini çok seveceksiniz. Ana yemeklerin yanında  meze olarak da düşünebilirsiniz. Bu ölçülerle ortalama 9-10 adet çanak elde edeceksiniz onu belirtmiş olayım. En son sunum aşamasında gözüme maydanozun sapları ilişince bunlarla da ekstra sunuma bir sepet havası katabilir miyim diye bir şirinlik yapayım istedim;) Ne derece oldu bilmem ama evdekilerin yüzünde tatlı bir gülümseme oluşturmayı başardım sanırım. Neyse bence sizler daha iyisini yapabilirsiniz diye düşünüyorum :)

        MALZEMELER
  • 4 adet orta boy patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • 4 adet rendelenmiş havuç
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 400 gram mantar
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • Bir tutam kıyılmış maydanoz
         HAZIRLANIŞI

         Patatesleri kabukları ile birlikte yumuşayana kadar haşlayın. Sonrasında kabuklarını soyup üzerine tereyağı ve tuz ekleyip iyice ezerek püre kıvamına getirin. Havuçları zeytinyağı ile birlikte yanmaz bir tavaya alın. Kısık ateşte ara ara karıştırarak yumuşayana kadar pişirin. Havuçları başka bir kabın içine aktarın. Üzerine sarımsak, yoğurt, mayonez ve çok az tuz ekleyip karıştırın. Mantarları temizleyip küçük küçük doğrayın ve havuçları pişirdiğiniz aynı tavanın içine aktarın. Mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirin. Pişen mantarları havuçlu taratorun içine ekleyip bir güzel karıştırın. Patates püresinden mandalinadan az büyük parçalar alıp elinizle yuvarlayın ve orta kısmını açarak çanak şeklini verin. ( bu aşamada elinizi hafif suyla ıslatabilirsiniz ) Çanağın orta kısmına bolca mantarlı tarator yerleştirin. Tüm malzemeyi bu şekilde hazırlayın. Çanakları servis tabağına alıp üzerlerine kıyılmış maydanoz gezdirin. Afiyet olsun. 

Yorumlar

  1. Tariflerinizi uyguluyorum gerçekten çok lezzetli olıyor çok sevıyoruz teşekkürler😊

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim beğenmenize sevindim. Afiyet olsun

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar