ZENCEFİLLİ KURABİYE


     ZENCEFİLLİ KURABİYE

     Heyy durun bakalım biraz öyle kuru kuruya çay kahve içilmez, sizlere çarçabuk yapacağınız nefis bir kurabiye tarifi vereceğim. Tadı olsun kıvamı olsun bana göre gerçekten efsane bir şey onu şimdiden söyleyebilirim. Zencefil benim mutfağımda hiç eksik etmediğim baharatlardan biridir. Çayının öksürüğe çok iyi geldiğini bizzat biliyorum. Daha bir çok sağlık adına faydası var elbette ama kurabiye olarak da bambaşka bir lezzet olup çıkıveriyor karşımıza. Beklemeyin bence bu güzel tarifi yapılacaklar listesine hemen ekleyin.

      MALZEMELER

  • 125 g oda ısısında tereyağı
  • 5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1,5 tatlı kaşığı toz zencefil
  • 2 su bardağı un
  • Yarım su bardağı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
      HAZIRLANIŞI

      Yoğurma kabına tereyağı, yumurta ve pudra şekerini alıp karıştırın. Üzerine tarçın, zencefil ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Sonrasında kabartma tozu, azar azar un ve nişastayı ilave edip yoğurarak yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle yuvarlayın ve elinizle hafif üzerine bastırıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Tüm hamuru bu şekilde hazırlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kurabiyelerin altı hafif kızarana kadar pişirin. Servis esnasında üzerlerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Afiyet olsun.


Yorumlar

Popüler Yayınlar