KAHVALTILIK FIRINDA PEYNİRLİ EKMEK

    KAHVALTILIK FIRINDA PEYNİRLİ EKMEK

    Ekmek üstü çabucak yapabileceğiniz pratik bir tarifim var. Acıkınca günün her saatinde yapabilirsiniz elbette ama benim tercihim genellikle sabah kahvaltı saatlerinden yana oluyor. Yanında çayla birlikte benim için keyfe değer bir şey oluyor doğrusu. Evde bayatlamaya yakın ekmeğiniz varsa onu da bu şekilde israf etmeden en güzel şekilde değerlendirmiş oluyorsunuz. Tıpkı benim yaptığım gibi. Hem çıtır çıtır hem de börek tadında lezzetli bir şey oluyor. Lafı da fazla uzatmayacağım aslında seveceğinize inanıyorum. En kısa sürede deneyin bence. 

      MALZEMELER

  • 1 adet bütün ekmek
  • 2 yemek kaşığı tereyağı ( oda ısısında sürülebilir )
  • 3 adet yumurta
  • 2 büyük dilim yağlı beyaz peynir
  • Bir tutam kıyılmış maydanoz
  • Çörek otu
      HAZIRLANIŞI

      Ekmeği kenar kısmından uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Peyniri elinizle ufalayın. Yumurtaları peynirin üzerine kırıp bir güzel karıştırın. Ekmeklerin üzerine tereyağını eşit bir şekilde sürün. Yumurtalı karışımı ekmeklerin üzerine yine eşit bir şekilde yayın. Üzerlerine çörek otu serpin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ekmekleri yerleştirin. 200 derece fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirin. Fırından alınca üzerlerine kıyılmış maydanoz serpin. Dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar