MERCİMEKLİ NOHUTLU EKŞİLİ KABAK
Sebzenin ve bakliyatın bir arada piştiği besleyici ve lezzetli bir yemek. Ekonomik olması da ayrı bir güzel tabi. Üstelikte hem pratik hem de son derece sağlıklı bir öğün. Kabak zaten benim çok sevdiğim bir sebzedir. Kabaklı tüm tarifler kabulümdür. Bu tarifte Adana yöresine ait olup orada çok sevilerek tüketilen bir yemektir. Biz seviyoruz umarım sizlerde dener ve seversiniz.
MALZEMELER
- 5 adet orta boy kabak
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 adet soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 adet domates
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet limon suyu
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 5 su bardağı su
- Tuz
HAZIRLANIŞI
Kabakları küp küp doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağı ile birlikte tencereye alıp kavurun. Salçayı ekleyip kavurun. Üzerine yemeklik doğranmış domates, kabak, nohut ve yıkanmış yeşil mercimeği ilave edip hepsini bir güzel karıştırın ve bu şekilde 2-3 dk kadar pişirin. Ardından suyunu ve yeterince tuz ekleyip kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Yemeğin pişmesine yakın minik doğranmış sarımsak, limon suyu ve kuru naneyi ilave edin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder