TAVUKLU PİLAV

    TAVUKLU PİLAV

    Tek başına bile benim için bir ana yemek olabilen, biliyorum ki büyük küçük herkesin severek tükettiği bir yemektir tavuklu pilav. Yanında salata ve ayran olsun benim için yeterlidir. Hatta sevmek bir yana dursun bayılırım tavuklu pilava. Bir tabak yetmez ikinciyi de alır mıyım, tabii ki de alırım hem de tabağa dolu dolu alırım ki " ay çok yedim ayol " deyip umursamam bile kendime o gün tavuklu pilav keyfi yaparım. Sizler de biliyorsunuz ki tavuklu pilav vazgeçilmez bir klasik. Son derece yapımı kolay bu tarif ile bu lezzetli ve keyifli yemeği sizlere de öneririm.

     MALZEMELER

  • 2 adet tavuk kalça but
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tel şehriye
  • 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz
      HAZIRLANIŞI

      Tavuğu tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ve bir miktar tuz ekleyip tavuklar pişene kadar kaynatın. Sonrasında tavukların suyunu farklı bir kabın içine süzüp tavukları bir güzel didikleyin. Pilav için pirinci bol suda yıkayıp süzün. Tencereye sıvıyağ ve şehriyeyi alıp şehriyeler pembeleşene kadar kavurun. Pirinci ekleyip 2 dk daha karıştırarak kavurun. Sonrasında tavuk suyunu, suyunu ve yeterince tuzunu ilave edip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Pişen pilavın altını kapatıp 10 dk dinlendirin. Sonrasında tavuk etlerini pilava ekleyip bir güzel karıştırın. Afiyet olsun.
 

Yorumlar

Popüler Yayınlar