KIYMALI ERİŞTE


     KIYMALI ERİŞTE

     Eriştenin en güzel ve de en lezzetli hallerinden biri diyebilir miyiz. Sizi bilmemde ben her gün olsa ayıla bayıla hiçte usanmadan yerim. Makarnanın her çeşidi olsun, erişte olsun vazgeçemem bunlardan. Bu gün de canımız çekti akşam için kendimize şöyle güzel bir ziyafet çekelim dedik. Tabi ki adres belli ziyafetin adı kıymalı erişte oldu. İnanın çokta iyi oldu. Yanına biraz da yoğurt ve salata ilave ettik. Bakmayın evde bir bayram havası hakim oluverdi. Neyse öncelikle her günümüz bayram tadında olsun diyerek, sizleri de bu lezzetten mahrum bırakmak istemedim. O nedenle kolay ve lezzetli bir şeyler aradığınız zaman bu sayfaya gelip bu tarife bir göz atabilirsiniz. 

      MALZEMELER
  • 2 su bardağı erişte
  • 300 g kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Karabiber
  • Tuz
  • Yeteri kadar su
      HAZIRLANIŞI

      Öncelikle tencereye yeteri kadar su ve tuz ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynayan suyun içine erişteleri ekleyip yumuşayana kadar haşlayın. Fazla suyunu süzün. Yapışmaz yüzeyli bir tavanın içine sıvıyağ ve kıymayı alıp kıymanın rengi dönene kadar kavurun. Yemeklik doğranmış soğan ve biberi ilave edip yumuşayana kadar kavurun. Salça, tuz ve karabiber ekleyip kısık ateşte 2-3 dk daha pişirin. Erişteleri kıymalı harcın içine ekleyip bir güzel karıştırın ve ocaktan alın. Afiyet olsun.
    
 

Yorumlar

Popüler Yayınlar