ACILI EKŞİLİ SALATALIK MEZESİ
ACILI EKŞİLİ SALATALIK MEZESİ
İster salata niyetine isterseniz de ortaya meze niyetine hazırlayabileceğiniz acılı ekşili güzel bir tarifim var. Sizlere çıtır çıtır bir salatalık mezesi hazırladım. Ben özellikle de bu mezeyi yaz aylarında etli yemeklerin yanına çok sık yaparım. Dediğim gibi hem çıtır çıtır hem de serinletici bir alternatif oluyor. Üstelikte salatalıklar eğer taze taze bahçe salatalıkları ise lezzetine bir o kadar da doyamıyorsunuz. Tarifle ilgili tek önerim şu olabilir ki, sofraya geçmeden 5 dk öncesinden hazırlayıp sofraya öyle getirmeniz. Beklenildiği takdir de biliyorsunuz salatalıklar yumuşamaya başlıyor ve ben de doğrusu o halini pek sevmiyorum. Hemen taze taze hazırlayıp tüketilmesi en lezzetli hali olacaktır.
MALZEMELER
- 5 adet orta boy salatalık
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
- 1 yemek kaşığı isot
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı susam
- Tuz
HAZIRLANIŞI
Salatalıkların kabuklarını alacalı soyup kısa çubuk şeklinde doğrayın. Salatalıkları uygun bir kabın içine alıp üzerine sırası ile diğer tüm malzemeyi ilave edin ve bir güzel harmanlayarak karıştırın. Salatalık mezesi hazır. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder