KIYMA KAVURMASI

     KIYMA KAVURMASI

     Ekmeğe banmalık şöyle lezzetli ve pratik bir şey mi aradınız. Hiç endişe etmeyin tam da istediğiniz gibi bir tarifim var. Benim için çoğu zaman günü kurtaran pratik tariflerden birisi olmuştur. Akşam sofrası için yapacaksanız eğer yanına birazda pilav pişirebilir ve yine yanında mevsim salatası ile harika bir öğün hazırlayabilirsiniz. Kıyma kavurması benim çok sevdiğim bir lezzettir hatta her defasında pişirirken son aşamasında dayanamayıp daha tavada kavururken bile bilmem kaç kere ekmeği banmışımdır. Siz de öyle yapmaz mısınız :) Dilerseniz üzerine iki yumurta bile kırabilir sabah kahvaltıda yine çayın yanında ekmeği bana bana yersiniz. Şimdiden afiyet olsun.

      MALZEMELER

  • 300 g kıyma
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Bir tutam kıyılmış maydanoz
     HAZIRLANIŞI

     Tavaya sıvı yağ alıp ısıtın. Kıymayı ilave edip rengi dönene kadar karıştırarak kavurun. Üzerine yemeklik doğranmış soğan ve biberleri ekleyip sebzeler yumuşayana kadar kavurun. Yemeklik doğranmış domates ve minik doğranmış sarımsak, tuz, karabiber ve kimyon ilave edip domateslerde içinde pişene kadar kısık ateşte kavurmaya devam edin. Ocaktan alıp üzerine kıyılmış maydanoz ekleyin. Afiyet olsun. 

      

Yorumlar

Popüler Yayınlar