YUMURTALI TAVUK CİĞER

 

    YUMURTALI TAVUK CİĞER

    Sakatatla aranız iyi midir. Umarım iyidir ve seviyorsunuzdur çünkü mutlaka denemeniz gereken güzel ve pratik bir tarifim var. Biliyorum ki ciğer herkesin severek tükettiği bir şey değildir. Ama öyle hemen burun kıvırmayın bence. Ciğer protein bakımından zengin olup tam bir demir kaynağıdır. Bağışıklık destekleyici bir besindir. Hatta haftada en az bir kez tüketilmesi önerilir. Düşük kalorili ve sağlıklı gıdalardan birisidir. Tavuk ciğeri diğerlerine göre daha hafif, pişmesi kolay ve çabuktur. Bugün kahvaltı için üzerine iki yumurta kırıp hazırladığım bu lezzetli tarifi sizlere de paylaşmak istedim. Umarım sizlerde dener ve seversiniz. 

     MALZEMELER

  • 200 g tavuk ciğer
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Tuz
  • 1 tutam kıyılmış maydanoz
     HAZIRLANIŞI

     Tavuk ciğerleri bir güzel yıkayıp küp küp doğrayın. Ciğerleri tavaya alıp rengi dönene kadar karıştırarak pişirin. Üzerine sıvıyağ, kırmızı pul biber ve tuz ekleyip karıştırın. 2 adet yumurta kırın ve kapağı kapalı bir şekilde pişirin. Son olarak üzerine kıyılmış maydanoz serpip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. 
    

Yorumlar

Popüler Yayınlar