KURU PATLICAN DOLMASI VE YAPRAK SARMASI
KURU PATLICAN DOLMASI VE YAPRAK SARMASI
Hadi bakalım bugün bir taşla iki kuş misali hem patlıcan doldurup hem de bir güzel yaprak saracağız. Bilmiyorum siz nasıl yaparsınız ama patlıcanın kurusu ve tazesi fark etmez patlıcan dolması yapacağım zaman ben her zaman üzerine birazda yaprak sarar koyarım. İşte o bir taşla iki kuş deyimi sanırım birazcık burada devreye giriyor. İkisi de ayrı ayrı çok sevildiği için aynı tencerede aynı iç malzemesi ile nefis mi nefis zeytinyağlı dolmalar ve yaprak sarmaları hazırlamış oluyoruz. Her yiğidin yoğurt yemesi farklıdır biliyorsunuz. O zaman şöyle bir şey yapalım sizleri bu tarifimle büyük bir keyifle bizim oralara memleketime belki de farklı bir lezzete doğru götürmüş olayım :)
MALZEMELER
- 17 adet kuru dolmalık patlıcan
- 25- 30 adet sarmalık yaprak
- 1,5 su bardağı pirinç
- 1 adet büyük boy soğan
- 5 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı dolusu karışık salça
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Bir avuç kıyılmış maydanoz
- Karabiber
- Tuz
Yorumlar
Yorum Gönder