KURU PATLICAN DOLMASI VE YAPRAK SARMASI

    KURU PATLICAN DOLMASI VE YAPRAK SARMASI

    Hadi bakalım bugün bir taşla iki kuş misali hem patlıcan doldurup hem de bir güzel yaprak saracağız. Bilmiyorum siz nasıl yaparsınız ama patlıcanın kurusu ve tazesi fark etmez patlıcan dolması yapacağım zaman ben her zaman üzerine birazda yaprak sarar koyarım. İşte o bir taşla iki kuş deyimi sanırım birazcık burada devreye giriyor. İkisi de ayrı ayrı çok sevildiği için aynı tencerede aynı iç malzemesi ile nefis mi nefis zeytinyağlı dolmalar ve yaprak sarmaları hazırlamış oluyoruz. Her yiğidin yoğurt yemesi farklıdır biliyorsunuz. O zaman şöyle bir şey yapalım sizleri bu tarifimle büyük bir keyifle bizim oralara memleketime belki de farklı bir lezzete doğru götürmüş olayım :)

     MALZEMELER

  • 17 adet kuru dolmalık patlıcan
  • 25- 30 adet sarmalık yaprak
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı dolusu karışık salça
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Bir avuç kıyılmış maydanoz
  • Karabiber
  • Tuz
      HAZIRLANIŞI

      Patlıcanları bol su koyduğunuz tencerede yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan patlıcanların suyunu süzüp soğuk sudan geçirin. Soğan ve sarımsakları küçük küçük doğrayıp bir kabın içine aktarın. Üzerine yıkanmış pirinç, salça, zeytinyağı, kıyılmış maydanoz, yeteri kadar tuz ve karabiber ilave edip iyice karıştırın. Patlıcanların yarısına gelecek kadar iç harç koyup ağız kısımlarını elinizle bastırarak kapatın. Hepsini bu şekilde hazırlayıp tencereye yerleştirin. İlk yaprağı tezgaha alın. Uzunlamasına yeterince iç harç koyup ilk önce kenar kısımlarını ortaya doğru katlayın ve sıkı bir şekilde rulo şeklinde sarın. Tüm yaprakları da bu şekilde sarıp dolmaların üzerine yerleştirin. Dolmaların üzerini açılmaması için ısıya dayanıklı bir tabakla kapatın. Üzerini geçecek kadar su ilave edin ve kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar