SUSAMLI ÇUBUK GEVREK
SUSAMLI ÇUBUK GEVREK
Bu susamlı çubuk gevreklerden bir tane alırsınız, sonra bir tane daha alır yersiniz, bir tane daha derken inanın kaç tane yediğinizi sayamazsınız bile. Hani kıyır kıyır dedikleri bir şey var ya işte aynen öyle olup son derece lezzetli oluyorlar. Ertesi günü kızların okulu için hazırlamıştım ama bakalım geriye kaç tane kaldıysa :)
MALZEMELER
- 100 g oda ısısında tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı sirke
- 1 türk kahve fincanı yoğurt
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un
Üzeri için;
- Susam
- Çörek otu
HAZIRLANIŞI
Yoğurma kabına tereyağı, sıvıyağ, yumurtanın sarısı, tuz, şeker, sirke ve yoğurt ilave edip bir güzel karıştırın. Kabartma tozu ve unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça alıp elinizle yuvarlayın ve tezgahta parmak boyunda olacak şekilde çubuk şeklini verin. Hafif üstüne bastırarak sadece tek tarafını önce yumurta akına sonrasında susam ve çörek otu karışımına batırıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Tüm hamuru bu şekilde hazırlayın. 180 derece ısıtılmış fırında alt kısımları kızarıp üst tarafları çok hafif pembeleşene kadar pişirin. Üst kısımlar beyaza yakın olmalı. Fırında çok fazla tutmayın. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder