KIYMALI BEZELYE YEMEĞİ

    KIYMALI BEZELYE YEMEĞİ

    Harika bir bezelye yemeği tarifim var. Bir o kadar kolay ama bir o kadar da lezzetli. Kış geldi geleli bilmem kaçıncı yapışım ama paylaşmak anca nasip oldu diyelim. Bu güzelim bezelyeleri geçtiğimiz yaz biz kendi bahçemizde yetiştirmiştik. Tohumu atarken biraz elimizi bol tutmuşuz galiba. Hal böyle olunca da tabii ki bezelyeleri poşet poşet yapıp atmıştım derin dondurucuya. Bezelyeyi çok severim. Dondurucudan çıkarıp hemen bekletmeden pratik bir şekilde kullanabiliyorsun. Kış aylarında büyük bir kurtarıcıdır bezelye benim için. Kısa sürede en lezzetli halleri ile çok pratik seçenekler sunabilir size. İşte o seçeneklerden biri olan kıymalı bezelye yemeği yapıyoruz bugün. Eğer bezelyeyi kıymalı yapacaksam içine başka sebze katmıyorum. Biraz kıyma ve köri baharatı ile son derece leziz bir bezelye yemeği yemiş oluyorsunuz.

      MALZEMELER

  • 300 g bezelye ( taze dondurulmuş )
  • 200 g kıyma
  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı dolusu köri baharatı
  • 2,5 su bardağı su
  • Tuz
      HAZIRLANIŞI

      Tencereye sıvı yağ alıp ısıtın. Yemeklik doğranmış soğanı ekleyip kavurun. Kıymayı ekleyip tekrar kıymalar rengini değiştirene kadar kavurun. Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırın. Ardından bezelyeleri, köri ve yeterince tuz ilave edip karıştırın. Suyunu ilave edip orta ateşte bezelyeler yumuşayana kadar pişirin. Afiyet olsun. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar