CİĞERLİ BULGUR PİLAVI

    CİĞERLİ BULGUR PİLAVI

    Ana yemeklerin yanında olmazsa olmazı pilav benim yanımda pek bir makbuldür. Pirinç olsun, bulgur olsun fark etmez her türlüsünü severim. Tabii ki ölçüyü fazla kaçırmamak şartı ile. Bugünkü pilav tarifim başlı başına bir ana yemek formatında bana göre. Aynı tencerede tüm malzeme ile buluşan lezzetli ve besleyici değeri yüksek bir pilavdır. Yanına bol yeşil bir salata yaparsın yada ne bileyim bol naneli bir cacık. Olur sana mis gibi bir öğün yemeği. Bunu yanı sıra farklı pilav çeşitlerini deneyimlemek isteyenler için de yine son derece lezzetli bir alternatif  olacaktır.

     MALZEMELER

  • 200 g tavuk ciğer
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • 2,5 su bardağı su 
     HAZIRLANIŞI

     Ciğerleri bir güzel yıkayıp ardından küp küp doğrayın ve yapışmaz yüzeyli bir tencereye alın. Suyunu salıp çekene ve rengi dönene kadar pişirin. Zeytinyağı ve yemeklik doğranmış soğanı ilave edip soğanlar yumuşayana kadar kavurun. Salçayı ekleyip kavurun. Bulguru ekleyip tekrar iyice karıştırın. Yeterince tuz ve suyunu ilave edip tekrardan suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin. Servis esnasında kırmızı pul biber ile üzerini süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
 

Yorumlar

Popüler Yayınlar