BOL HAŞHAŞLI KEK

    BOL HAŞHAŞLI KEK

    Evet isminden de anlaşıldığı üzere içinde bolca haşhaş olan bir kek yapalım istedim bugün. Üstelik çokta pratik bir tarifle geldim. Çay saatlerinize yahut kahve yanına çok yakışacağını düşündüğüm tabiri caizse çıtır çıtır bir kek olacak. İçindeki haşhaşın keke katmış olduğu o çıtırlık ve limon kabuğunun da aroması ile desteklediği harika bir kek. Lezzetinden son derece emin olduğum bu haşhaşlı kekim aslında benim favori kek tariflerimden biridir. Deneyen herkes de çok beğenmiştir. Sizlerde deneyince bana hak vereceksiniz :)

     MALZEMELER

  • 3 adet oda ısısında yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı mavi haşhaş
  • 1 limon kabuğunun rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un
  • Üzeri için hindistan cevizi
     HAZIRLANIŞI

    Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Üzerine süt, sıvıyağ, haşhaş, limon kabuğu rendesi, vanilya ve unu azar azar ilave edip iyice karıştırın. Son olarak kabartma tozu ekleyip tekrar bir güzel karıştırın. Yağlanmış dikdörtgen bir borcam veya uygun bir kek kalıbına hamuru alıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı ve üzeri kızarana kadar pişirin. Servis esnasında üzerine hindistan cevizi serpip süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
 

Yorumlar

Popüler Yayınlar