PATATESLİ KAŞARLI RULO BÖREK
PATATESLİ KAŞARLI RULO BÖREK
Bugün mutfakta yine oldukça pratik ama lezzeti büyük diyebileceğim bir tarifle karşınızdayım. Dışı çıtır içi yumuşacık bir börek. Hem çay saatlerinize hem de kahvaltı sofralarınıza renk katacak diye düşünüyorum. Evdeki malzemelerle kolayca hazırlanabilen bu börek bizim evin de en sevilen böreklerindendir. Patatesli iç harcından dolayı içi yumuşacık, dışı ise hazırlayıp her bir yufkaya ayrı ayrı sürdüğümüz soslada çıtır bir börek oluyor. Denemenizi tavsiye ederim. Denerseniz de yorumlarınızı beklerim. Bu arada bir püf noktası olarak yufkaların çıtır kalması için fırından çıktıktan sonra üzerini örtmeyin. Börekleri ılık haliyle servis ederseniz içindeki kaşarın tadı ve dokusu daha belirgin olur. Sevgiler...
MALZEMELER
- 3 adet haşlanmış patates
- 5 adet yufka
- 1 kase rendelenmiş kaşar peynir
- Bir tutam kıyılmış maydanoz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- 2 adet yumurta sarısı
- Susam
- Çörek otu
- 1 çay kaşığı pekmez
Yorumlar
Yorum Gönder