PATATESLİ KAŞARLI RULO BÖREK


     PATATESLİ KAŞARLI RULO BÖREK

     Bugün mutfakta yine oldukça pratik ama lezzeti büyük diyebileceğim bir tarifle karşınızdayım. Dışı çıtır içi yumuşacık bir börek. Hem çay saatlerinize hem de kahvaltı sofralarınıza renk katacak diye düşünüyorum. Evdeki malzemelerle kolayca hazırlanabilen bu börek bizim evin de en sevilen böreklerindendir. Patatesli iç harcından dolayı içi yumuşacık, dışı ise hazırlayıp her bir yufkaya ayrı ayrı sürdüğümüz soslada çıtır bir börek oluyor. Denemenizi tavsiye ederim. Denerseniz de yorumlarınızı beklerim. Bu arada bir püf noktası olarak yufkaların çıtır kalması için fırından çıktıktan sonra üzerini örtmeyin. Börekleri ılık haliyle servis ederseniz içindeki kaşarın tadı ve dokusu daha belirgin olur. Sevgiler...

       MALZEMELER

  • 3 adet haşlanmış patates
  • 5 adet yufka
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peynir
  • Bir tutam kıyılmış maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
         Sos İçin;
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
         Üzeri İçin;
  • 2 adet yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu
  • 1 çay kaşığı pekmez
         HAZIRLANIŞI

         Haşlanmış patatesleri bir çatalla ezip içine rendelenmiş kaşar peyniri, kıyılmış maydanoz, karabiber ve tuz ekleyip karıştırın. Her bir yufkayı dört eşit parçaya kesin. Toplamda 20 üçgen parça elde etmiş olacaksınız. Sos malzemelerini bir kasede karıştırın. İlk yufkayı tezgaha alın. Her tarafına gelecek şekilde sostan sürün. Yufkanın geniş alt ve orta kısmına bir yemek kaşığı patatesli harç koyup kenarlarını içe kapatarak rulo şeklinde sarın. Hafif yağlanmış fırın tepsisine yetleştirin. Tüm yufkaları bu şekilde hazırlayıp tepsiye yerleştirin. Pekmezle yumurtaları karıştırıp bir fırça yardımıyla böreklerin üzerlerine sürün. Susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı ve üzeri güzelce kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar