BAHARATLI TUZLU MİNİ KURABİYE

      BAHARATLI TUZLU MİNİ KURABİYE

      Bugün çayın yanına nefis bir tarif hazırlayıp geldim: Baharatlı tuzlu mini kurabiyeler. Tatlı kurabiyelere güzel ve farklı bir alernatif arayanlar için harika bir seçenek olacak. Baharatlı bu mini kurabiyeler hem yapımı çok kolay hem de lezzetiyle misafir sofralarına ve çay saatlerine çok yakışacak. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim. İçi yumuşacık kıyır kıyır denilen lezzette oluyor bu kurabiyeler. Ben çayın yanına çok yakıştırıyorum. Evdeki malzemelerle kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bir tarif. Son derece lezzetli bir atıştırmalık diyebilirim. Tarifi aşağıya bırakıyorum, denerseniz yorum bırakmayı unutmayın. Sevgiler..

        MALZEMELER

  • 100 gram tereyağı (oda ısısında)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 adet yumurta (sarısı içine,beyazı üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
  • Aldığı kadar un
  • Susam
  • Çörek otu
        HAZIRLANIŞI

        Yoğurma kabına tereyağı, sıvıyağ ve yumurta sarısını alıp bir güzel karıştırın. Üzerine un, susam ve çörek otu hariç diğer tüm malzemeyi sırasıyla ekleyip karıştırın. Sonrasında unu az az ilave ederek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamurdan küçük parçalar alın, elinizde yuvarlayıp top yapın ve önce yumurta akına sonra susamlı çörek otuna batırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizin. Tüm hamuru bu şekilde hazırlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü bir şekilde kurabiyelerin alt kısımları pembeleşene kadar pişirin. Afiyet olsun.

  • Kurabiyeleri gereğinden fazla fırında tutmayın. 
  • Cam kavanoz içinde muhafaza ederseniz, tazeliğini uzun süre koruyacaktır.                

Yorumlar

Popüler Yayınlar