KIBRIS TATLISI
KIBRIS TATLISI
Bugün öyle güzel bir tarifle geldim ki anlatamam. Hani bazı tarifler vardır ya... İlk kaşığı aldığımızda yüzümüzde hemen bir gülümseme belirir. İşte Kıbrıs Tatlısı tam da öyle bir tatlı. Bugün mutfağımda bu enfes tatlıyı hazırladım. Aslında uzun zamandır aklımdaydı ama nedense bir türlü sıra gelmemişti. O büyük gün bugünmüş işte😊Sonunda denedim ve tek kelimeyle ben bu tatlıya bayıldım. Yumuşacık, cevizli, galeta unlu kek, üzerine dökülen hafif bir şerbet ve en tepeye de harika bir muhallebi... Katman katman mutluluk desem sanırım abartmış olmam. Üstelik yapımı da düşündüğümden çok daha kolaydı. Aranızda bu tatlıyı bilmeyenler varsa mutlaka bir an önce deneyin derim. Eminim ki çok seveceksiniz. Kurban Bayramı da yaklaşırken, sofralara hem hafif hem de gösterişli bir tatlı arıyorsanız Kıbrıs Tatlısı tam yerinde bir tercih olur. Hem misafirlerinizi etkilemek hem de klasik şerbetli tatlılara hafif bir alternatif sunmak isteyenler bu tarifi kaçırmasın derim. Size önerim bu tatlıyı bir gün öncesinden hazırlamanız. Bu şekilde lezzeti tam oturuyor. Denerseniz yorumlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum. Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun. Sevgiler...
MALZEMELER
- 3 adet yumurta (oda ısısında)
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı suvıyağ
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı kıyılmış ceviz
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı su
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı dolusu un
- 2 yemek kaşığı dolusu mısır nişastası
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- Bolca hindistan cevizi
- İsteğe göre Antep fıstığı ya da çilek dilimleriyle süsleyebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder