KÖZ BİBERLİ NOHUTLU YEŞİL MERCİMEK SALATASI


     KÖZ BİBERLİ NOHUTLU YEŞİL MERCİMEK SALATASI

     Bugün mutfakta tamamen içimden geldiği gibi, elimdeki malzemelerle hazırladığım ama sonucuna ve tadına bayıldığım bir salata yaptım. Protein bakımında zengin, ferah ve oldukça da doyurucu bir tarif oldu. Özellikle de közlenmiş biberin verdiği o isli aroma salataya bambaşka bir tat kattı diyebilirim. Üzerine ısıtıp eklemiş olduğum sıcak nohut ise hem görüntüye hem de lezzetine zenginlik katmış oldu. Yani sonuç olarak şunu söyleyebilirim bu salata hem besleyici, hem pratik, hem de sunum olarak bence sofralara çok yakışacak. Hatta bence tek başına bir öğün olabilecek kadar doyurucu olabilirken, dilerseniz et yada tavuk yemeklerinin yanında pekala meze gibi de sunabilirsiniz. Ben çok severek yedim. Sağlıklı bir alternatif olduğunu düşünüyorum. Diyet tarifler arasında da yerini alabilecek kadar dengeli. Sizler de denerseniz mutlaka yorumlarınızı beklerim. Sevgiler..

      MALZEMELER

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 2 adet kapya biber
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 2 diş minik doğranmış sarımsak
  • 1 adet salatalık
  • Tuz
        Üzeri İçin;
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
  • Bir tutam kıyılmış maydanoz
        HAZIRLANIŞI

        Mercimekleri yıkayıp tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip mercimekler hafif diri kalıncaya kadar haşlayın. Kapya biberleri közmatik tavasında yumuşayana kadar közleyin. Haşlanan mercimeğin varsa fazla suyunu süzüp biraz ılımasını bekleyin. Közlenen biberlerin kabuklarını soyup çekirdekli kısımlarını temizleyin ve küp küp doğrayın. Mercimeği uygun bir kabın içine alın. Üzerine biberleri, yoğurt, küp doğranmış salatalık, sarımsak ve tuzunu ilave edip karıştırın. Karışımı servis tabağına alın. Tavaya zeytinyağı, kırmızı pulbiber ve nohutları alıp 3-4 dk ısıtarak kavurun. Sonrasında  mercimeğin üzerine ilave edin. Son olarak üzerine kıyılmış maydanoz serperek süsleyin. Afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar