KARAMELLİ MUHALLEBİ

      KARAMELLİ MUHALLEBİ

      Bugün mutfağımda hem göze hem de damağa hitap eden nefis bir tatlı hazırladım: Karamelli Muhallebi. Uzun zamandır aklımdaydı tatlıyı hazırlayıp sayfada paylaşmak. Kısmet bu güneymiş. Öncelikle tatlıyı hazırlamak oldukça kolay. Karamel ve muhallebinin dokusu birleşince ilk kaşıktan sonra insanı mutlu eden bir lezzet oluşuyor damaklarda. Açıkcası klasik muhallebi tarifine, hazırladığımız karamel sosun o kendine has lezzeti eklenince ortaya gerçekten çok dengeli ve hafif bir tatlı çıkıyor. Son aşamada tatlıyı kaselerde sunum yaparak hem pratik hem de zarif bir görünüm kazandırmış oluyoruz. Ben tek kelimeyle bu muhallebiye bayılıyorum. Deneyince bana hak vereceksiniz. Sütlü tatlıları daha bir sevenler bu tatlıyı hiç kaçırmasın derim. Tarifini sizler için aşağıda bırakıyorum. Denemek isteyen olursa şimdiden afiyet olsun. Denerseniz de yorum bırakmayı unutmayın. Sevgiler..

        MALZEMELER

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
        Karameli İçin;
  • Yarım su bardağından bir parmak fazla şeker
  • 1 paket krema ( 200ml )
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
         Üzeri İçin;
  • Toz fıstık
  • Hindistan cevizi
         HAZIRLANIŞI

         Muhallebi için tencereye süt, yumurta sarısı, un ve nişastayı alıp bir güzel karıştırın. Tencereyi ocağa alın ve orta ateşte kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve vanilya ekleyip iyice karıştırın. Muhallebiyi eşit bir şekilde küçük kaselere dökerek paylaştırın. ( muhallebiyi dökerken karemeli için yer bırakın ) Karamel sosu için geniş bir tavaya şekeri alıp karamel rengini alana kadar şekeri eritin. Şeker tamamen eriyip kahverengi olmaya başladığında tereyağını ekleyin. Tereyağı eridikten sonra kremayı ekleyin ve sürekli karştırarak sosu kaynatın. Şekerin iyice erimesini sağlayın. Karamel kıvamına gelince ocaktan alın ve kaselerin üzerine dökerek paylaştırın. Üzerlerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsinz. Muhallebiyi soğuması için bir süre buzdolabında dinlendirin. Afiyet olsun.  

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar