NOHUTLU SEMİZOTU KAVURMASI
NOHUTLU SEMİZOTU KAVURMASI
Bugün mutfakta hem sağlıklı hemde çok pratik bir tabak hazırladım: Nohutlu Semizotu Kavurması. Özellikle sıcak yaz günlerinde hafif ama doyurucu tarifler arayayanlar için birebir diye düşünüyorum. Yaz gelip de havalar ısınınca biliyorum ki mutfakta daha hafif ama besleyici tarifler arayışına giriyoruz. Üstelik de bu tarif hem pratik, hem doyurucu, hem de lezzetli olursa değmeyin keyfimize. Bugün sizlerle paylaşacağım Nohutlu Semizotu Kavurması, işte tam da aradığımız tarif. Semizotu bizim evde çok sevilir. Hem salata olarak hem de bu şekilde kavurmasını çok tüketiriz. Sizlerde mutlaka denemelisiniz. Akşam yemeğinde hafif bir tabak isteyenler, et-tavuk yemeklerinin yanına farklı bir meze olarak da yada tek başına bir öğün olarak değerlendirmek isteyenler için bu tarif kaçmaz. Ben bu tarifi akşam yemeğine hazırladım, çok hafif ama bir o kadar da doyurucu oldu. Denerseniz yorumlarınızı mutlaka beklerim. Sevgiler..
MALZEMELER
- 1 bağ semizotu ( ayıklanmış ve doğranmış )
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- 4-5 yemek kaşığı yoğurt
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
- 2-3 adet iri kırılmış ceviz içi
Yorumlar
Yorum Gönder