NOHUTLU SEMİZOTU KAVURMASI


      NOHUTLU SEMİZOTU KAVURMASI

      Bugün mutfakta hem sağlıklı hemde çok pratik bir tabak hazırladım: Nohutlu Semizotu Kavurması. Özellikle sıcak yaz günlerinde hafif ama doyurucu tarifler arayayanlar için birebir diye düşünüyorum. Yaz gelip de havalar ısınınca biliyorum ki  mutfakta daha hafif ama besleyici tarifler arayışına giriyoruz. Üstelik de bu tarif hem pratik, hem doyurucu, hem de lezzetli olursa değmeyin keyfimize. Bugün sizlerle paylaşacağım Nohutlu Semizotu Kavurması, işte tam da aradığımız tarif. Semizotu bizim evde çok sevilir. Hem salata olarak hem de bu şekilde kavurmasını çok tüketiriz. Sizlerde mutlaka denemelisiniz. Akşam yemeğinde hafif bir tabak isteyenler, et-tavuk yemeklerinin yanına farklı bir meze olarak da  yada tek başına bir öğün olarak değerlendirmek isteyenler için bu tarif kaçmaz. Ben bu tarifi akşam yemeğine hazırladım, çok hafif ama bir o kadar da doyurucu oldu. Denerseniz yorumlarınızı mutlaka beklerim. Sevgiler..

       MALZEMELER

  • 1 bağ semizotu ( ayıklanmış ve doğranmış )
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz 
        Üzeri İçin;
  • 4-5 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
  • 2-3 adet iri kırılmış ceviz içi
         HAZIRLANIŞI

         Soğanı piyazlık doğrayın. Geniş bir tavada zeytinyağı ile yumuşayana kadar kavurun. Üzerine nohutları ilave edip 3-4 dk daha kavurun. Semizotu ve tuzunu ekleyip 2 dk kavurup ocaktan alın. Semizotunu servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt ilave edin. Küçük bir tavada zeytinyağı, pulbiber ve cevizi ocakta ısıtıp yoğurdun üzerine gezdirin. Afiyet olsun.
.

Yorumlar

Popüler Yayınlar