ZEYTİNYAĞLI SEBZELİ BARBUNYA


     ZEYTİNYAĞLI SEBZELİ BARBUNYA

     Bugün zeytinyağlıların en  güzelini getirdim sofralarınıza. Ben çok severim zeytinyağlı barbunya yemeğini. Dondurucudan hiç eksik etmem desem yalan olmaz. Yazın pazarlarda gördüğümüz taze barbunyalardan alabildiğince alır, bir güzel kabuklarından ayıklar, birer yemeklik ayarlar, dondurucuya kış aylarında görüşmek üzere der atarım :) Bunu bir barbunyaya bir de bezelyeye yaparım. Bu ikisine biraz takığım galiba. Dondurucuda bunların fazla fazla olmasını seviyorum. Sanırım karnım doyuyor ama gözüm doymuyor misali. Aslında bu ikili benim için işte özellikle de kış aylarında hem lezzet hem de pratik yemekler kategorisinde üst sıralarda yer aldığı için çok seviyorum. Hadi şimdi dondurucudan bir poşet barbunya çıkarıp akşam için nefis bir zeytinyağlı barbunya yemeği yapalım.

    MALZEMELER

  • 500 g dondurulmuş barbunya
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 adet patates
  • 2 adet domates
  • 1 adet sivribiber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz
  • Bir tutam kıyılmış maydanoz
  • 3 su bardağı su
   HAZIRLANIŞI

   Barbunyaları öncesinde üzerini geçecek kadar su ekleyip bir miktar haşlayın. Soğanı ve sivribiberi yemeklik doğrayıp zeytinyağı ile birlikte kavurun. Salçayı ekleyip karıştırın. Küp küp doğranmış havuç, patates ve domatesleri ilave edin. Minik doğranmış sarımsakları ilave edin. Barbunyaları ilave edip şöyle bir karıştırın. Yeterince tuz ve suyunu ilave edip kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Servis esnasında üzerine kıyılmış maydanoz serpebilirsiniz. Afiyet olsun.


Yorumlar

Popüler Yayınlar