PEYNİRLİ SİMİT BÖREK


     PEYNİRLİ SİMİT BÖREK

     Sizler çayınızı demleyene kadar onun yanına kolaylıkla hazırlayabileceğiniz güzel bir börek tarifi vereceğim. Hele ki hafta sonu kahvaltıları böreksiz olmaz diyorsanız benim gibi, evde olan malzemelerle ortaya ve bu son derece pratik olan tarifle nefis, fırından yeni çıkmış sıcacık simit börekler yapabilirsiniz :)

      MALZEMELER

  • 3 adet yufka
  • 1 kase ufalanmış beyaz peynir veya lor peyniri
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Yarım çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Bolca susam
      HAZIRLANIŞI

      3 adet yufkayı üst üste koyup dört eşit parçaya bölün. Toplamda 12 parça yufkamız olacak. Su, sıvıyağ ve sütü bir kasenin içinde karıştırın. İlk yufkayı tezgaha alın ve her tarafına gelecek şekilde sıvı karışımdan sürün. Geniş tarafına yeterince peynir koyup rulo olacak şekilde sarın. Yufkanın her iki ucunu birbirine getirip bağlayın ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Tüm yufkaları bu şekilde hazırlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp bolca susam serpin. 180 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun. 
     

Yorumlar

Popüler Yayınlar