SEBZELİ TAVUK
SEBZELİ TAVUK
Bilinen en klasik ama bir o kadarda en lezzetli sebzeli tavuk yemeği yapıyoruz bugün. Biz hanımların her gün kendimize sorduğumuz bu akşam ne pişirsem sorusuna da güzel bir seçenek olsun. Önümüzdeki kış aylarına da uygun sıcacık bir tencere yemeğidir sebzeli tavuk. Çokta severim, ekmeği de suyuna bana bana yerim doğrusu. Sizde öyle yapın :)
MALZEMELER
- 500 g tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet sivribiber
- 3 adet patates
- 2 adet havuç
- 1 su bardağı çiğ bezelye ( dondurulmuş )
- 3 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 su bardağı su
- Tuz
- Karabiber
HAZIRLANIŞI
Öncelikle tavuk göğsünü küp küp doğrayın. Soğanı ve biberleri yemeklik doğrayın. Patates, havuç ve domatesleri de küp küp doğrayın. Tencereye zeytinyağı alın ve ısıtın. İçine tavukları alıp rengi beyaza dönene kadar kavurun. Soğan ve biberleri ilave edip 3-4 dk kadar pişirin. Salçayı ekleyip karıştırın. Ardından küp doğranmış patates, havuç ve bezelyeyi ilave edip karıştırın. Domatesi ekleyip karıştırın. Yeterince tuz ve karabiber ilave edin. Üzerine 2 bardak su ilave ederek sebzeler ve tavuk yumuşayana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder