KAHVE AROMALI İRMİK HELVASI
KAHVE AROMALI İRMİK HELVASI
İrmik helvası özellikle de yemek sonrası, üzerine yenilebilecek hafif ve kolay yapılışı ile lezzetli tatlılarımızdandır. Bu tarifte bildiğimiz klasik bir irmik helvası yapacağız ama içine kattığımız kahvenin aroması helvaya farklı bir lezzet katacak :)
MALZEMELER
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı irmik
- 1 avuç iri kıyılmış ceviz içi
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay kaşığı granül kahve
HAZIRLANIŞI
Şerbeti için uygun bir kabın içine süt, şeker ve granül kahveyi alıp şeker içinde eriyene kadar iyice karıştırın. Tavaya tereyağını alıp eritin. İçine irmiği katıp rengi dönene kadar sürekli karıştırarak kavurun. Soğuk şerbeti helvanın üzerine yavaş yavaş döküp şerbetini çekene kadar karıştırarak pişirin. En son cevizi ilave edip helvayı bir 10 dk kadar üzerini kapatarak dinlendirin. Varsa eğer dondurma kaşığı yada küçük bir kasenin içine koyup ters çevirerek servis yapabilirsiniz. Üzerini antepfıstığı ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder