ELMALI TURTA

    ELMALI TURTA

    En sevdiğim meyvelerin başında benim için ilk sırayı her zaman elma almıştır. Yaz-kış dolaptan eksik etmem hiç. Elmanın kendine has olan olan o güzelim kokusuna bayılırım. E ne duruyoruz o zaman hadi gelin bu güzelim elmalarla nefis bir turta yapalım. Üstelikte en pratiğinden ve de ağızda dağılan enfes hamuruyla bu turta sizi birazcık şımartacak. Fazla zamanınızı almadan kısa sürede hazırlayabileceksiniz. Sadece tarifle ilgili söylemem gereken şey, elmaları pişirmeden çiğ olarak hazırlıyorum harcını. Pişmez diye endişeniz olmasın. Bu yöntemle de elmalar gayet güzel pişiyor :)

     MALZEMELER

  • 4 adet orta boy elma
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
      Hamur için;
  • 150 g tereyağı ( oda ısısında )
  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çimdik tuz
  • 2,5 su bardağı un
      HAZIRLANIŞI

      Yoğurma kabına tereyağı, yumurta, şeker ve suyu alıp içindeki şeker eriyene kadar iyice karıştırın. Üzerine bir çimdik tuz ile birlikte unu azar azar ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça alın ve streç filme sarıp dondurucuda 30 dk bekletin. Diğer hamuru yağladığınız borcam tepsiye alıp elinizle yayarak tepsinin büyüklüğünde açın. Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. Elmaların suyunu elinizle hafifçe sıkın. Şeker ve tarçını ekleyip karıştırın. Bu karışımı hamurun üzerine yayın. Diğer hamuru elmaların üzerine rendeleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.


Yorumlar

Popüler Yayınlar