MUHALLEBİLİ TART KEK

     MUHALLEBİLİ TART KEK

     Bu ne pratiklik, bu ne lezzet diyebileceğiniz güzel bir kek tarifim var. Göz dolduran sunumu ve muhallebisi ile pasta tadında bir tart kek yapacağız. Zaten bir kez yapmanız yeterli olacak. Sonrasında ondan asla vazgeçemeyeceksiniz. Bana güvenin ;)

     MALZEMELER

  • 2 adet yumurta ( oda ısısında )
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ 
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu 
  • Üzeri için kakao  
      Muhallebisi için;
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
      HAZIRLANIŞI

      Karıştırma kabına yumurta ve şekeri alıp iyice çırpın. Üzerine süt, sıvıyağ, kakao, eleyerek un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip iyice karıştırın. Öncesinde iyice yağlamış olduğunuz tart kalıbına kek karışımını dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kürdan testi yöntemiyle pişirin. Pişen  keki soğumaya bırakın. Muhallebisi için tencereye süt, şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını alıp karıştırın. Muhallebiyi ocağa alıp sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebi kaynamaya başlayınca vanilya ve tereyağını ilave edip tereyağı içinde eriyene kadar karıştırın ve ocaktan alın. Soğuyan keki ters çevirip muhallebiyi kekin üzerine dökün. Bu şekilde buzdolabında 2-3 saat kadar dinlendirin. Servis esnasında kekin üzerine kakao serpin. Afiyet olsun. 
 

Yorumlar

Popüler Yayınlar