FINDIKLI BROWNİE

    FINDIKLI BROWNİE

    Şimdi olsa da yesek dediğimiz çikolatası bol nefis bir brownie tarifim var. Aman Allahım bu nasıl bir lezzet deyip çikolataya doyacağınız bir brownie tarifi garanti verebilirim. Keşke kendimizi tutabilip brownie yapınca ertesi günü yesek ama nasıl olacak bu:) Ertesi güne kalan brownie daha da bir harika oluyor çünkü. Brownie yapmak gerçekten çok kolay. Dikkat etmeniz gereken tek bir nokta var oda fırında gereğinden fazla tutmamak. Her fırının ısı ayarı farklı olabileceği için belirtilen sürede keki fırından bir çıkarın ve tepsiyi hafifçe sallayın. Eğer kek hamuru sallanmıyorsa pişmiş demektir. Bu şekilde kontrol edebilirsiniz. Üzeri hafif çatlamaya başlayınca da yine pişmiş olduğunun habercisidir. Bunlara dikkat ederseniz nefis bir brownie yapmış olursunuz. 

     MALZEMELER

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 150 g tereyağ
  • 200 g çikolata ( yarısı bitter yarısı sütlü )
  • 1 çay bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 çimdik tuz
  • 1 avuç iri kıyılmış fındık
      HAZIRLANIŞI

      Çikolata ve tereyağını bir kaba alıp benmari usulü ile eritin ve ılımaya bırakın. Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Üzerine ılıyan çikolatalı karışımı ilave edip karıştırın. Elenmiş un, vanilya ve bir çimdik tuz atıp dıştan içeri doğru spatula ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Fındıkların yarısını ilave edin. Orta boy kare bir borcama pişirme kağıdı yerleştirin. Kek karışımını kabın içine aktarın. Kalan fındıkları kekin üzerine ilave edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25- 30 dk pişirin. Afiyet olsun. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar