TUTMAÇ ÇORBASI
TUTMAÇ ÇORBASI
Kökü çok eskilere dayanan besleyici, sağlıklı, lezzetli bir yöresel çorba yapıyoruz. Yoğurtlu çorbalara bayılırım. Daha çok tercih ettiklerimdendir. Bir de içine mercimek, nohut ve erişte gibi lezzetler girince değmeyin o çorbanın keyfine. Sadece bu nefis çorbadan kaşık kaşık içmek kalır geriye :)
MALZEMELER
- 1 su bardağı erişte
- 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut
- 7 su bardağı su
- Tuz
- 5 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Terbiyesi için;
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı un
- 2 diş sarımsak
HAZIRLANIŞI
Suyu tencereye alın ve kaynamaya bırakın. Su kaynamaya başlayınca içine nohut, mercimek ve erişteyi alıp erişteler yumuşayana kadar pişirin. Terbiyesi için ayrı bir kabın içinde yoğurt, yumurta sarısı, un ve rendelenmiş sarımsağı alıp çırpın. Çorbanın suyundan bir kepçe alıp terbiyeye karıştırın. Hazırladığınız terbiyeyi yavaş yavaş karıştırarak çorbaya ilave edin. Bu aşamada sürekli karıştırarak çorbayı tekrar kaynayana kadar pişirin. Yeterince tuzunu ilave edin. Tavaya zeytin yağı ve naneyi alıp ısıtın. Çorbanın üzerine ilave edin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder