SÜT HELVASI


    SÜT HELVASI

    Bugünkü tarifimiz Bursa mutfağından. Bursa'nın meşhur lezzetlerinden birisi olan süt helvasının yapımında önce pratikliğine, sonra da ortaya çıkan lezzete şaşıracaksınız. Sütlü tatlıları sevenler için hem gözünüze hem gönlünüze hitap edecek bu hafif ve damaklara şenlik tatlıyı yapmak için fazla vakit kaybetmeyin bence :)

   MALZEMELER

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 100 g tereyağ (2 yemek kaşığı)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Üzeri için toz antep fıstığı
   HAZIRLANIŞI

   Tereyağını tencerede eritin. Unu ilave edip kısık ateşte sürekli karıştırarak kokusu çıkana kadar, rengi hafif dönene kadar kavurun. Ardından önce şekeri, sütün yarısını ve yumurta sarısını ilave edip iyice karıştırın. Sonrasında sütün geri kalanını ve vanilyayı ekleyip sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Muhallebi göz göz olup kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve sufle kaplarına eşit bir şekilde paylaştırın. 200 derece önceden ısıtılmış fırının üst rafına kapları yerleştirip üzeri kızarana kadar pişirin. Üzerini toz antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.



Yorumlar

Popüler Yayınlar