KIBRIS KÖFTESİ
KIBRIS KÖFTESİ
Köfte ve patates sevenleri mutlu edecek leziz bir tarifim var. Klasik bir köfte harcı hazırlayacağız ama içindeki bol patatesle ortaya nefis köfteler çıkacak. Adı üzerinde olduğu gibi Kıbrıs mutfağının en bilinen ve sevilen önemli yemeklerinden biridir Kıbrıs Köftesi. Son derece kolay ve lezzetli bir tarif. Az kıyma ve bol patatesle bu mükemmel ikilinin uyumuna bayılacaksınız :)
MALZEMELER
- 250 g kıyma
- 4 adet orta boy patates
- 1 adet soğan
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- 1 avuç kıyılmış maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Kızartmak için sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Patatesleri ve soğanı rendeleyip suyunu sıkın. Derin bir kabın içine patates, soğan, yumurta, galeta unu, maydanoz ve yeteri kadar tuz ve baharatları alıp iyice yoğurun. Harçtan yeterince alıp köfte şekli verin. Tavaya yeteri kadar sıvı yağ alın. Kızgın yağın içine köfteleri atarak iki taraflı çevirerek kızartın. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder