PATATESLİ POĞAÇA
PATATESLİ POĞAÇA
Bundan daha yumuşağı ve lezzetlisi var mı bilmiyorum ama bu poğaçalar gerçekten tamda istediğiniz gibi yumuş yumuş ve lezzetliler. Lafı çok fazla uzatmıcam poğaçalar fırındayken sizlerde demleyin çayınızı ve bu nefis poğaçaların tadını çıkarın :)
MALZEMELER
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1,5 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta ( sarıları üzeri için )
- 1 paket instant maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 6-6,5 su bardağı un
- Susam
- Çörek otu
İç harcı için;
- 3 adet haşlanmış patates
- Karabiber
- Kimyon
- Kırmızı pul biber
- Tuz
HAZIRLANIŞI
Süt, su, şeker ve mayayı yoğurma kabına alın ve karıştırın. Üzerine sıvı yağ ve yumurtanın aklarını ilave edin. 2 su bardağı un ile birlikte tuzunu atıp karıştırın. Sonrasında unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun üzerini kapatın ve 45-50 dk mayalanmaya bırakın. İç harcı için patatesleri ezin, yeterince tuz ve baharat ilave ederek karıştırın. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alarak elinizle ortasını açın ve yeterince harç koyarak oval şekilde kapatın. Kapattığınız kısım alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirin. Tüm hamuru bu şekilde hazırlayın ve üzerini örterek 20 dk dinlendirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Susam ve çörek otu serpin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder