KEŞKÜL


   KEŞKÜL

   Benim gibi sütlü tatlı sevenlere onları mutlu edecek güzel bir tarif geliyor. Osmanlı mutfağından günümüze kadar önemini yitirmeden gelmiş olan tatlılarımızdan keşkül yapıyoruz. Keşkülün muhallebiden farkı içindeki badem tozunun sayesinde farklı bir aromaya sahip olmasıdır. Bu nefis ve pratik tatlıyı kısa sürede hazırlayabilir sonrasında keyifle tüketebilirsiniz :)

    MALZEMELER

  • 1 Litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı badem tozu
  • 1 paket vanilya
     HAZIRLANIŞI

     Tencereye süt, şeker, yumurta sarısı, nişasta ve badem tozunu alıp karıştırın. Tencereyi ocağa alın. sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Göz göz olup kaynamaya başlayınca vanilyayı ekleyin ve ocaktan alın. Kaplara paylaştırın ve bir süre oda ısısında ılımasını bekleyin. Üzerini istediğiniz malzemelerle süsleyip soğumaları için dolaba kaldırın. Afiyet olsun.

          

Yorumlar

Popüler Yayınlar