AÇMA
AÇMA
Hafta başında paylaşayım istedim. Belki hafta sonu kahvaltı saatleriniz için bu yumuşacık nefis açmalardan yapmak istersiniz. Bu tarifi mutlaka deneyin derim. Benim hiç değişmeyen açma tarifimdir. Her zamanda güzel sonuç almışımdır. Bu ölçülerle toplamda 16 adet mis gibi açmalarınız olacak. Sonrasında yanında sadece güzel demlenmiş bir çay ve 1 dilim lezzetli peynir olsun :)
MALZEMELER
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- 2 adet yumurta ( sarılarını üzeri için ayırın )
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı oda ısısında tereyağ
- Aldığı kadar un
- Susam
- Çörek otu
HAZIRLANIŞI
Derin bir kabın içine süt, su, sıvı yağ, maya, yumurta akları ve şekeri alıp bir güzel karıştırın. Önce 2 bardak un ekleyin ve karıştırın. Sonrasında tuzunu ilave edip unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini kapatın ve 1saat kadar dinlendirin. Hamurun havasını alın. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alın ve elinizle yuvarlayın. Tüm hamuru bu şekilde hazırlayın. İlk yaptığınız hamuru tezgaha alın ve merdane yardımı ile uzunlamasına biraz uzatarak açın. İçine 2 çay kaşığı kadar tereyağ sürün ve uzun kenarından yuvarlayarak rulo yapın. Her iki ucunu kendi etrafında çevirerek düğüm yapın ve tepsiye yerleştirin. Tüm bezeleri bu şekilde hazırlayıp üzerini kapatın ve 25- 30 dk dinlendirin. Yumurta sarılarını çırpın ve açmaların üzerine sürün. Susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder