TAVUK TANTUNİ
TAVUK TANTUNİ
En sevdiğim lezzetlerden biridir tavuk tantuni. Dürüm olayına da bayılırım zaten. Tavuk tantuniyi evde de yapmak inanın çok kolay. Tavuk göğsünden yapılabilecek nefis şeylerden biri bence. Bu harika sokak lezzetini illaki de dışarıda yemek zorunda değiliz. Az bir malzemeyle evinizde çok da zamanınızı almayacak bir şekilde gönül rahatlığıyla yapıp tüketebilirsiniz. Sağlıkla kalın.
MALZEMELER
- 2 adet tavuk göğsü
- 2 adet soğan
- 2 adet domates
- 5-6 dal maydanoz
- 2 tatlı kaşığı sumak
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 6 adet lavaş
- 2 yemek kaşığı su
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
HAZIRLANIŞI
Soğanı ince piyazlık doğrayın. Maydanozu doğrayın. Soğan ve maydanozu sumak ile birlikte harmanlayın. Domatesleri küçük küçük doğrayın ve bunları bir kenarda bekletin. Tavuk göğüsleri küçük küçük doğrayın. Yapışmaz büyükçe bir tavanın içine alıp karıştırarak suyunu salıp çekene kadar pişirin. Sıvı yağ, kırmızı toz biber, kimyon, tuz ve tereyağını ilave edip karıştırarak tavuklar yumuşayana kadar pişirin. Tavukları lavaşların içine soğan ve domateslerle birlikte pay edip dürüm şeklinde sarın. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder