HAŞHAŞLI REVANİ
HAŞHAŞLI REVANİ
Ramazan ayının içinde paylaşmayı düşündüğüm bir tatlı tarifiydi ama paylaşmak kısmet olmadı. Neyse bugüneymiş kısmeti. Revani özellikle de bayram tatlısı olarak yapmaktan bir türlü vazgeçemediğim bir tatlıdır. Bizim evde çok sevilir. Ama bir de haşhaşlısı var ki gerçekten bambaşka bir lezzet. Kahramanımız haşhaşın revaniye kattığı o çıtırlığı yapıp denemeye ve bu lezzeti tatmaya fazlasıyla değer kılıyor. Sağlıkla kalın.
MALZEMELER
- 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 çay bardağı mavi haşhaş
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
Üzeri için;
- 2 paket krem şanti
- 2,5 çay bardağı süt
- İnce kıyılmış ceviz içi
HAZIRLANIŞI
Öncelikle şerbeti için tencereye su, şeker ve bir ince limon dilimini alıp kaynatın. Kaynamaya başlayınca 5 dk daha kaynattıktan sonra şerbeti ılımaya bırakın. Karıştırma kabına yumurta ve şekeri alıp iyice çırpın. Üzerine süt, sıvı yağ, irmik, haşhaş, un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip tekrar iyice karıştırın. Dikdörtgen veya yuvarlak bir borcam kalıbını yağlayın. Karışımı borcama dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. İlk sıcaklığı geçtikten sonra şerbeti üzerine gezdirin ve soğumaya bırakın. 2 paket krem şantiyi 2,5 çay bardağı süt ile iyice kıvam alana kadar çırpın ve buzdolabında 30 dk kadar dinlendirin. Soğuyan tatlının üzerine krem şantiyi sürün. İnce kıyılmış ceviz içi ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder