FASULYE DİBLESİ
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi_-v-EyDY4EHykCX1Lgna0RmCdrtws2LmDOIDsBH382bqNcwRX7GlXcv9wzrz-ZYdMu_izVjl1GQ8pvLDDCzRiv3zNHpRvQxGOzFrBnGQ3jFmXdCIO_O1ftFkg7yVArCzvKo0PAKhaFtWn/s640/20200611_161552.jpg)
FASULYE DİBLESİ
Karadeniz yöresine ait yemeklerden biri olan fasulye diblesi sanırım taze fasulyenin en lezzetli hallerinden biridir. Benim de çok sevdiğim bir yemektir. Sizlerde yöresel yemekleri seviyor, fasulyeyle bildiğinizin dışında farklı bir lezzet hazırlamak istiyorsanız bu hafif, doyurucu ve besleyici tarifi denemenizi öneririm. Sağlıkla kalın.
MALZEMELER
- 500 g taze fasulye
- 1 adet büyük boy soğan
- 1 adet sivri biber
- 2 adet domates
- 5 yemek kaşığı pirinç
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1,5 su bardağı sıcak su
- Tuz
HAZIRLANIŞI
Fasulyeleri küçük küçük doğrayın. Soğanı ve sivri biberi yemeklik doğrayıp zeytinyağı ile birlikte yumuşayana kadar kavurun. Fasulyeleri ilave edin. Bir miktar tuz atın. Tereyağını da ilave edip kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte fasulyelerin rengi dönene kadar pişirmeye devam edin. Domatesleri küçük küçük doğrayıp ilave edin ve domatesler yumuşayana kadar 2-3 dk daha pişirin. Ardından yıkayıp suyunu süzdüğünüz pirinçleri, pul biberi ve sıcak suyu ilave edip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder