TAHIL KARIŞIMLI EKMEK


    TAHIL KARIŞIMLI EKMEK

    Ne yalan söyleyeyim mart ayından beri ekmeği evde yapıyorum. Memnun muyum bu durumdan, evet bir hayli. Birbirinden çeşitli ekmekler hazırlıyoruz evde. Çavdarlısı, yulaflısı, kepeklisi, mısırlısı derken ev sürekli mis gibi ekmek kokuyor. İçim rahat çünkü ne yediğimizi ya da ne yedirdiğimizi biliyoruz. Bu tarifini vereceğim ekmek de bir kaç denemeden sonra ortaya çıkan inanın çok lezzetli bir ekmek. Çoğunlukla bu ekmeği yapıyoruz evde, formu yumuşak bir ekmek oluyor. Yapımı da inanılmaz pratik. Bizim soframızın vazgeçilmez ekmeği oldu. Sizlerinde aynı sonucu alacağınıza inanıyorum. Sağlıkla kalın.

    MALZEMELER

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı tahıllı un karışımı
  • 5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Üzerine serpmek için yulaf
    HAZIRLANIŞI

    Yoğurma kabına ılık su, maya ve şekeri alıp karıştırın. Üzerine tahıllı unu ekleyip tekrar karıştırın. Bu esnada tuzunu ilave edin. Yavaş yavaş un ilavesiyle ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakın. Hamur mayalandıktan sonra hafif un serpilmiş tezgaha alın ve elinizle havasını alıp bir kaç kez tekrar yoğurun. Hamuru 2 eşit parçaya bölün ve yuvarlak şekil verin. Fırın tepsisine hafif un serpin ve hamurları aralıklı bir şekilde yerleştirin. Üzerini kapatıp 30 dk kadar tepsi mayası yapın. Mayalanan hamurların üzerine kesikler yapın. Üzerlerine yoğurt sürün ve yulaf serpiştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Ekmekleri fırından çıkarınca üzerini örtüp 30 dk kadar dinlendirin. Afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar