LEBENİYE ÇORBASI
LEBENİYE ÇORBASI
Adı çorba olarak geçse de benim için en az bir ana yemek kadar besleyici ve doyurucu. Maaşallah içinde yok yok hani. Köftesi, pirinci, nohutu, yoğurdu derken gerçekten dolu dolu bir lezzet. Yoğurtlu çorbaların bambaşka bir tadı ve lezzeti oluyor bana göre. Aman diyeyim çorbanın içindeki köfteler zahmetlidir diye gözünüzü korkutmasın. Yapması da yemesi de bu zahmete değecek bir çorba. Sağlıkla kalın.
MALZEMELER
- 200 g kıyma
- 1 adet soğan rendesi
- 8 su bardağı su
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı nane
- Tuz
- Karabiber
Terbiyesi için;
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım limon suyu
HAZIRLANIŞI
Tencereye suyu ve pirinci alıp pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Bu sırada köftesi için kıyma, soğan rendesi, yeteri kadar tuz ve karabiber ilave edip elinizle yoğurun. Nohut büyüklüğünde köfteler yuvarlayıp unlanmış bir kabın içine koyun. Köfteleri unla birlikte yapışmaması için arada bir sallayın. Tavaya sıvı yağ alın ve köfteleri kızartın. Köftelere tereyağını en son ilave edin. Ayrı bir kabın içinde terbiyesi için yoğurt, un ve limon suyunu karıştırın. Bu karışıma çorbanın suyundan bir iki kepçe ilave edip karıştırın. Çorbanın içine yavaş yavaş aktararak karıştırın. Çorba kaynayana kadar karıştırmayı bırakmayın. Kaynayınca nohutu ve köftesini ilave edip karıştırın. Son olarak yeteri kadar tuz ve nane ilave edip bir taşım pişirip ocaktan alın. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder