SİMİT POĞAÇA
SİMİT POĞAÇA
Poğaça mı desem simit mi desem bilemedim ama nefis bir tarifle geldim. Poğaça tadında yumuşacık, simit tadında da inanın çıtır çıtır enfes bir şey oldu. Hafta sonu kahvaltısı için kendimizi biraz ödüllendirelim istedik😊 Yanında sıcacık çayla birlikte anlatılmaz yaşanır oldu😋 Şimdiye kadarki yapıp denediğim poğaçaların en lezzetlisi diyebilirim. Az malzemeyle kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Sizlerde mutlaka deneyin, zaten denedikten sonra sizlerinde vazgeçilmez tarifi olacak😊
MALZEMELER
- 125 gr tereyağ ( eritilmiş )
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 paket kabartma tozu
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 kase dilimlenmiş kaşar peynir
- Aldığı kadar un
Üzeri için;
- 3 yemek kaşığı su
- 3 yemek kaşığı pekmez
- bolca susam
HAZIRLANIŞI
Derin bir kabın içine yumurta, yoğurt, sıvı yağ, tuz, şeker ve eritilmiş tereyağı alın ve karıştırın. Kabartma tozuyla birlikte azar azar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru 15 dk kadar dinlendirin. Hamurdan, cevizden biraz daha büyük parçalar alın ve elinizle yuvarlayın. Hamurların hepsini bu şekilde öncelikle hazırlayın. Ayrı bir kapta su ve pekmezi iyice karıştırın. Yuvarladığınız hamuru oval şekilde açın ve ortasına peyniri koyup karşılıklı kenarları kapatın. Önce pekmezli karışıma sonrada susama batırın ve kapattığınız kısım alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine keskin bir bıçakla çok derin olmayan çizikler atın. 180 derece fırında altlı üstlü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder