FİNCAN TATLISI
FİNCAN TATLISI
Sütlü tatlıları benim gibi daha çok sevenlerdenseniz, pratikliğiyle vede çok şık sunumuyla çok beğeneceğiniz bir tarifim var. Pratik tarifleri severiz😀 Birde bunun yanısıra hazırladığımız lezzetlerin sunumu da harika olursa yemede yanında yat, otur da seyret deriz. İşte buda öyle güzel bir tatlı. Valla ne diyeyim bundan daha kolay daha leziz bir tatlı aramayın bulamazsınız. Fazla anlatmaya gerek yok bence şekil ortada 😉
MALZEMELER
- 1 lt süt
- 2 kahve fincanı un
- 2,5 kahve fincanı şeker
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
- 1 paket vanilya
- Hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI
Tencereye süt, un ve şekeri alıp koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca tereyağ ve vanilyayı ilave edip iyice karıştırın. Fincanların içini sudan geçirin. Muhallebiyi fincanların içine eşit bir şekilde dökün. Buzdolabında en az 4 saat ama daha uzun bekletirseniz daha iyi sonuç alırsınız. Daha sonra iyice soğuyan muhallebileri kenarlarından hava almasını sağlayarak fincanı hindistan cevizi koyduğunuz tabağın üzerine ters çevirin ve her tarafını hindistan cevizine bulayın. Dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder