LAHMACUN


    LAHMACUN

    Dışarıdayken en çok tercih edilen yemeklerin başında lahmacun gelir. Peki bu çok sevdiğimiz lezzeti biz niçin evde kendimiz yapmıyoruz. Yapımı çok mu zor, hayır. Yapımı da inanın kolay vede üstelik daha sağlıklı ve lezzetli. Açıkcası ne yediğinizi biliyor ve yemekten daha çok keyif alıyorsunuz. Tarife geçmeden önce şunu da belirtmek istiyorum ki lahmacun tavada olur mu demeyin inanın nefis oluyor👌 Bende ilk defa tavada pişirdim. Hatta bende önyargılı davranıp acaba pişer mi diye düşünmedim değil ama gerçekten güzel oldu. Sizlerinde bir endişesi varsa söyleyeyim, evet çiğ kalmıyor gayette güzel pişiyor😊 Tavada lahmacun artık favorim. Sizlerde mutlaka denemelisiniz😊

     MALZEMELER

  • 5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kurumaya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
      İÇ MALZEMESİ
  • 400 gr kıyma
  • 2 adet soğan rendesi
  • 2 adet domates rendesi
  • 2 adet sivri biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı karışık salça
  • 5-6 dal maydanoz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • karabiber + tuz
      HAZIRLANIŞI

      Öncelikle hamuru için yoğurma kabına malzemeleri alıp azar azar su ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamurun üzerini kapatın ve 30 dk kadar dinlendirin. İç malzemesi için sivri biberi ince ince doğrayın. Maydanozları ince ince kıyın. Sarımsağı rendeleyin ve diğer tüm malzemelerle birlikte iyice karıştırın. Karabiber ve tuzu damak tadınıza göre ayarlayın. Dinlenmiş hamurdan küçük bezeler yapın ve hafif unlanmış tepsiye dizin. İlk bezeyi hafif unlanmış tezgah üzerine alın ve yine üzerine hafif un serperek açın. İnce açmaya gayret edin. Üzerine kıymalı harçtan sürün. İyice ısıttığınız tavanın içine alın. Kapağını kapatın ve kısık ateşte altı kızarana kadar pişirin. Lahmacun pişerken siz diğer bezeyi hazırlayın. Pişen lahmacunu bir tepsiye alın ve üzerinin kurumaması için temiz bir bezle örtün. Bütün bezelere aynı işlemi uygulayın. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.

       Not; Pişen lahmacunları kıymalı tarafları birbirine denk gelecek şekilde koyun. Pişirme esnasında kapağını çok açmamaya dikkat edin.



Yorumlar

Popüler Yayınlar