KIYMALI ÇITIR BÖREK


    KIYMALI ÇITIR BÖREK

    Aynen de öyle, ismine yakışan bir çıtırlıkta çıtır çıtır bir börek yapıyoruz bugün. Börekte o çıtır sesi duymak ve tatmak isteyenler bu tarif tamda size göre😋 Hamur açmak gibi bir sıkıntınızda olmayacak. Yufkanın bizlere sunduğu o eşsiz pratikliğiyle nefis bir börek hazırlayacağız. İster yanında güzel demlenmiş tavşan kanı çay olsun yada bol köpüklü mis gibi bir ayran, her iki şekilde de ağızlara layık olacaktır 😊

     MALZEMELER

  • 400 gr kıyma
  • 5 adet yufka
  • 5-6 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 adet soğan
  • 2 adet sivri biber
  • tuz +karabiber +kimyon
  • yarım çay bardağı su
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
      Üzeri için;
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
      HAZIRLANIŞI

      Öncelikle 5 adet yufkayı üst üste koyun dörde bölün ve 20 eş parça elde edin. Kıymayı zeytinyağ ile birlikte tavaya alın ve rengi dönene kadar kavurun. Yemeklik doğradığınız soğan ve sivri biberleri ekleyin. Yeteri kadar tuz ve baharatları da ilave edip kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Kıymalı harç hazır olunca 5 dk kadar dinlendirin. Kestiğiniz yufkalardan iki tanesini üst üste yerleştirin. Üstteki yufkanın üzerine hazırladığınız su ve sıvıyağ karışımından fırça yardımıyla her tarafına gelecek şekilde sürün. Yufkanın geniş kısmına kıymalı harcı yaymadan 2 yemek kaşığı kadar koyun ve paçanga böreği gibi sarın. Yufkaların hepsini bu şekilde hazırlayın. Fırın tepsisini yağlayın ve börekleri yerleştirin. Yumurta sarısı ve sıvıyağ karışımını böreklerin üzerine sürün ve 180 derece fırın ısısında üzerileri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.  


Yorumlar

Popüler Yayınlar