ORMAN KEBABI
ORMAN KEBABI
Adına neden orman kebabı demişler bilmem ama, bildiğim tek şey ortaya çıkan yemeğin nefis bir şey olduğu😊Sanırım bu ismi almasının nedeni içerisinde bolca protein ve vitaminler olduğu için olsa gerek. Sebzelerin ve etin bir arada olduğu bu muhteşem lezzetin Bolu yöremize ait bir yemek olduğunu biliyorum. Tencere kebabı olarak da düşünebiliriz aslında. Güzel bir akşam yemeği hazırlamak isterseniz şöyle suyuna da ekmek bana bana, o halde orman kebabını mutlaka denemenizi tavsiye ederim😊
MALZEMELER
- 500 gr kuşbaşı et
- 2 adet patates
- 2 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1 su bardağı taze bezelye
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- kekik+ karabiber+tuz
- Sıcak su
HAZIRLANIŞI
Tencereye zeytinyağı alın ve ısıtın. Isınmış yağın içine kuşbaşı etleri ilave edin ve rengi dönene kadar karıştırarak kavurun. Yemeklik doğranmış soğanı ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin. Ardından iri küp şeklinde doğranmış havuçları ekleyin ve 2 dk kavurun. Aynı şekilde doğranmış patatesleri ekleyin ve 2 dk kavurun. Salçayı ve bezelyeyi ilave edip karıştırın. Yeteri kadar kekik ve karabiber atın. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin ve sebzeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Tuzunu pişmeye yakın ilave edin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder