İKİ RENKLİ ÇATLAK KURABİYE


      İKİ RENKLİ ÇATLAK KURABİYE

      Bazı lezzetler vardır hiç bir plan içermeyen, sadece o anın içinde doğar. Akşama gelecek olan misafirimiz için mutfağa biraz hayal gücü ve biraz da neşeyle girmiştim. Çayın yanına şöyle pratik ve tatlı bir şeyler olsun neler yapabilirim diye. İşte sonuçta ortaya hem göze hem de damağa hitap eden bu iki renkli çatlak kurabiyeler çıktı. Hamurun yarısını sade, yarısını kakaolu hazırladım ve bu hamurlardan ayrı ayrı minik toplar yaptım. İkisini birleştirip çay bardağı ile üzerine bastırınca kurabiyelerin bu çatlak görüntüsü kendiliğinden oluşuverdi. Fırından çıktıklarında zaten çok güzellerdi ama, içimden dur bu yetmez deyip bir dokunuş daha yapmak geldi. Ortalarına çok az bal koyup Antep fıstığı ile de süslemiş oldum. Hem görüntüye şıklık kattı diye düşünüyorum hem de lezzetine ayrı bir zarafet. Tamamen doğaçlama ve nefis bir tarif oldu. Kızımın arkadaşından da güzel tepkiler alınca bu güzel tarif paylaşılmadan olmazdı. Belki sizlerde bu tatlı kurabiyeyi misafirleriniz ve sevdikleriniz için denersiniz diye tarifi de aşağıya bırakıyorum. Denerseniz yorum olarak dönüş yapın, buna sevinirim. Afiyet ve mutlulukla... 

        MALZEMELER
  • 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı ( oda ısısında )
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Üzeri için Antep fıstığı ve bal
         HAZIRLANIŞI

         Derin bir kabın içine tereyağı, sıvıyağ, yumurta, pudra şekeri ve vanilyayı ilave edip karıştırın. Üzerine nişasta, kabartma tozu ve unu az az ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya ayırın. Sade olanı ayırıp diğer haumurun üzerine kakao ekleyip yoğurun. Her iki hamurdan da eşit büyüklükte ( ceviz kadar ) ve eşit sayıda ayrı ayrı küçük toplar yapın. Sade olan hamurun üzerine kakaolu hamur topunu koyup üzerine çay bardağı ile bastırarak şekil verin. Hepsini bu şekilde hazırlayıp hafif yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kurabiyelerin alt kısımları hafif kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarınca soğuması için bekleyin. Sonrasında sunum için üzerlerine çay kaşığı ucu ile kurabiyelerin orta kısmına bal koyup Antep fıstığı serperek süsleyin. Afiyet olsun.     

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar