TAVUKLU HÜNKARBEĞENDİ
TAVUKLU HÜNKARBEĞENDİ
Bugün de yine sizlere hem çok pratik hem de sofralarınıza şıklık katacak nefis bir ana yemek tarifi ile geldim. Tavuklu Hünkarbeğendi. Klasik olan hünkarbeğendi tarifini hepimiz biliyoruz, köz patlıcanlı, kremamsı beğendi ile buluşan lokum gibi pişmiş et.. Bu arada etli olan versiyonunu da çok severim o ayrı. Ama tavuklu hünkarbeğendi de inanılmaz bir lezzet bana göre. Deneyenlerin pişman olmayacağı, misafir sofralarına da çok yakışacak bir tarif bence. Hatta parmak yedirtir bu tarif diye de bir iddiam var 😊 Daha önce denemediyseniz bu tarifle mutlaka denemelisiniz. Yapımı pratik nefis bir akşam yemeği. Denerseniz yorumlarınızı bekliyorum. Sevgiler..
MALZEMELER
- 5 adet patlıcan
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı süt
- 2 avuç rendelenmiş kaşar peynir
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
- 400 gram tavuk göğüs
- 1 adet soğan
- 1 adet kapya biber
- 1 adet sivri biber
- 1 adet domates
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı köri
- 1 çay bardağı sıcak su
- Tuz
- Bir kaç dal kıyılmış maydanoz
Yorumlar
Yorum Gönder