HAVUÇLU BEZELYELİ ŞEHRİYE PİLAVI
HAVUÇLU BEZELYELİ ŞEHRİYE PİLAVI
Akşam yemeği için hazırlamayı düşündüğüm tavuk sotenin yanına, hem göze hitap eden hem de damağı şenlendiren bir pilav yapayım istedim. Havuç, bezelye, bolca dereotu ve bir tutam da zerdeçal... Şehriyeyle de birleşince ortaya gerçekten lezzetli mis gibi bir pilav çıktı. Yalan söylemicem sotenin yanında bir kase kadar pilavı keyifle yedim. Hem görüntüsüyle hem de tadıyla sofralarınıza lezzet ve keyif katacak diye düşünüyorum. Benim de yaptığım gibi dilerseniz tavuk yemeklerinizin yanına, dilerseniz tek başına bile tüketebilirsiniz. Gayet doyurucu ve besleyici değeri yüksek olmakla birlikte sevdiğiniz yemeklerin yanında nefis bir eşlikçi olmaya aday bir pilav. Mutlaka deneyin. Denerseniz yorum bırakmayı unutmayın. Hadi şimdi tarife geçelim;
MALZEMELER
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 1 adet rendelenmiş havuç
- 5 yemek kaşığı haşlanmış bezelye
- 1 avuç kıyılmış dereotu
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı su
- Tuz
HAZIRLANIŞI
Tencereye zeytinyağı ve tereyağı alıp ısıtın. Havucu ekleyip 2 dk kadar soteleyin. Ardından şehriyeyi ekleyip bir güzel karıştırın. Bezelye ve dereotunu ekleyip karıştırın. Sonrasında yeterince tuz, zerdeçal, karabiber ve suyunu ilave edip kısık ateşte şehriyeler suyunu çekene kadar pişirin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder