MUHALLEBİLİ HAVUÇ TATLISI


      MUHALLEBİLİ HAVUÇ TATLISI

       Yine nefis bir tatlı tarifi ile geldim. Tatlı denince aklımıza  genellikle ağır ve çok tatlı olan tarifler gelir ancak bazen isteriz ki, hafif ama bir o kadar da lezzetli bir şeyler olsun. Sizlerde böyle bir tarif arıyorsanız eğer muhallebili havuç tatlısı mükemmel bir seçenek olacaktır. Üstelik yapımı da oldukça pratik. Tatlı yapmayı sevenler için de ideal bir tarif. Evdeki malzemelerle kolaylıkla kısa sürede yapabiliyorsunuz ayol daha ne olsun, diyesim geldi :) Hanımlar misafirleriniz, çay saatleriniz ve sevdikleriniz için mutlaka deneyin derim. Sevgiler..

       MALZEMELER
  • 5 adet havuç (rendelenmiş )
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı ceviz ( küçük kıyılmış )
  • 1 paket petibör bisküvi ( küçükçe kırılmış )
        Muhallebisi için;
  • 4 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
         Üzeri için Hindistan cevizi ve Antep fıstığı. Fakat sizler dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

         HAZIRLANIŞI

         Geniş bir tavaya havuçları ve şekeri alıp kısık ateşte havuçlar yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp üzerine bisküvi ve cevizleri ilave edip bir güzel karıştırın. Tabanı ıslatılmış orta boy borcamın içine havuçlu karışımı aktarıp kaşıkla düzleyin. Tencereye süt, un, nişasta ve şekeri alıp sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Tereyağı ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın. Muhallebiyi havuçlu karışımın üzerine gezdirip kaşıkla düzleyin. Tatlıyı buzdolabında soğumaya bırakın. Sonrasında üzerine Hindistan cevizi ve toz fıstık serperek süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
         

Yorumlar

Popüler Yayınlar