ET SOTE
ET SOTE
Herkesçe bilinen klasik bir et sote tarifi ile geldim bugün. Ramazan ayında iftar yemeği için hazırlamıştım, sayfada olmadığını da görünce paylaşayım istedim. Doğrusu tarifi paylaşmak bugüne nasip oldu diyelim. Bu arada et sote tarifini arayanlara da güzel bir kaynak olur diye düşündüm. Yapımıda oldukça pratik onu söyleyebilirim. Yanında güzel bir pilav yada alternatif olarak patates püresi ile ve olmazsa olmaz taze yeşil bir salata ile akşam yemeğiniz tam bir ziyafete dönüşüverecek. Bu tarif hem çok lezzetli olacak hem de herkes çok sevecek. Üstelik bir lezzetli tarafı da tam da ekmeğe banmalık olacak. Ben bayılırım böyle ekmek banmalık lezzetlere :) Neyse sonuç olarak pratik ve lezzetli bir et yemeği yapmak istiyorsanız bu et sote tarifini mutlaka denemelisiniz.
MALZEMELER
- 500 gram kuşbaşı et
- 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
- 2 adet çarliston biber (yemeklik doğranmış)
- 2 adet domates (yemeklik doğranmış)
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay bardağı sıcak su
- Tuz
- Üzeri için kıyılmış maydanoz
HAZIRLANIŞI
Geniş ve yapışmaz yüzeyli büyükçe bir tavayı ocağa alıp ısıtın. Kuşbaşı etleri ekleyip suyunu salıp çekene kadar orta ateşte pişirin ( bu aşamada karabiberi ekleyin ). Sonrasında soğan, biber, zeytinyağı ve tereyağı ilave edip sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Domatesi ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Sonrasında sıcak su, kırmızı pulbiber, kekik ve yeterince tuz ilave edip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Servis ederken üzerine bir miktar kıyılmış maydanoz gezdirin yakışır. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder