YOĞURTLU TAZE NANE MEZESİ


     YOĞURTLU TAZE NANE MEZESİ

      Az malzeme ile çok lezzet arayanlara serin ve ferahlatıcı bir önerim olacak. Bugün mutfakta öyle güzel bir meze hazırladım ki, yapımı son derece kolay ve sofralara da çok yakışacağını düşünüyorum. Yaz yavaş yavaş yaklaşıyor ve o nedenle özellikle de sıcak günlerde et yemeklerinin yanında serin ve ferah bir meze olarak bence çok yakışacak. Bazı tarifler vardır, sade ama etkisi büyük. Bu meze tarifi de onlardan biri diyebilirim. Akşam için hazırladığım yemeğin yanına eşlikçi olarak ne yapsam diye düşünürken mutfakta tamamen doğaçlama gelişti bu tarif. Çok lezzetli bir şey oldu. Sizlerle de tanıştırmak istedim. Mutlaka deneyin, denerseniz yorum bırakmayı unutmayın. Dediğim gibi yaz sofralarına çok yakışacağını düşünüyorum. 

        MALZEMELER

  • 1 demet taze nane
  • 5 yemek kaşığı koyu kıvamlı yoğurt ( sulu olmasın )
  • 1 adet ince piyazlık doğranmış soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Üzeri için irice kıyılmış ceviz 
         HAZIRLANIŞI

         Taze naneleri bol suyla yıkayıp sap kısımlarını ayıklayın. İrice doğrayıp büyük bir kase içine alın. Üzerine elinizle biraz ovaladığınız soğan, yoğurt ve tuz ilave edip bir güzel karıştırın. Uygun bir servis tabağına alın. Üzerine zeytinyağı gezdirip iri kıyılmış ceviz ilave edin. Afiyet olsun. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar