TAVADA PRATİK KAZANDİBİ
TAVADA PRATİK KAZANDİBİ
Bugün sizlere geleneksel tatlılarımızdan biri olan kazandibinin en kolay ve pratik bir şekilde hazırlanan halini getirmek istedim. Tavada pişiyor, kıvamı şahane, sunumu ise göz doyuran bir lezzet olarak karşımıza çıkıyor. Hafif, sütlü tatlıları her zaman sevmişimdir. Sizlerinde seveceğini düşünüyorum. Canınız tatlı bir şeyler mi çekti, işte evde kolaylıkla yapabileceğiniz ev yapımı nefis bir kazandibi. Ben yapamam demeyin bu pratik yöntemle bu tatlıyı mutlaka deneyin. Deneyenler yorumlarını ve fotoğraflarını paylaşırsa sevinirim. Sevgiler..
Püf noktaları
- Tavayı mutlaka yapışmaz yüzeyli tercih edin, yoksa kazandibiniz tabana yapışabilir.
- Muhallebiyi tavaya dökerken biraz hızlı ve dikkatli davranın ki şeker tabakası bozulmasın.
- Soğuma süresine sabredin, çünkü bekledikçe kıvamı daha da güzel olacak.
- 3 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı şeker
Yorumlar
Yorum Gönder