TAVADA PRATİK KAZANDİBİ


     TAVADA PRATİK KAZANDİBİ

      Bugün sizlere geleneksel tatlılarımızdan biri olan kazandibinin en kolay ve pratik bir şekilde hazırlanan halini getirmek istedim. Tavada pişiyor, kıvamı şahane, sunumu ise göz doyuran bir lezzet olarak karşımıza çıkıyor. Hafif, sütlü tatlıları her zaman sevmişimdir. Sizlerinde seveceğini düşünüyorum. Canınız tatlı bir şeyler mi çekti, işte evde kolaylıkla yapabileceğiniz ev yapımı nefis bir kazandibi. Ben yapamam demeyin bu pratik yöntemle bu tatlıyı mutlaka deneyin. Deneyenler yorumlarını ve fotoğraflarını paylaşırsa sevinirim. Sevgiler..

       Püf noktaları

  • Tavayı mutlaka yapışmaz yüzeyli tercih edin, yoksa kazandibiniz tabana yapışabilir.
  • Muhallebiyi tavaya dökerken biraz hızlı ve dikkatli davranın ki şeker tabakası bozulmasın. 
  • Soğuma süresine sabredin, çünkü bekledikçe kıvamı daha da güzel olacak. 
        MALZEMELER
  • 3 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta sarısı
         Karameli için;
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı şeker
         HAZIRLANIŞI

         Tencereye süt, yumurta sarısı, un, nişasta, şeker ve vanilyayı alıp iyice çırpın. Orta ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına gelince ocakta alın. Geniş ve yapışmaz bir tavaya pudra şekeri ve şekeri eşit bir şekilde serpin. Tavayı ocağa alın ve altını kısık ateşe getirin. Muhallebiyi tavaya dökün ve kaşıkla düzleyin. Kısık ateşte altı kızarana kadar tavayı çevirerek pişirin. Kenar kısımlarınında pişmesi için tavayı sürekli çevirerek pişirmeye özen gösterin. Altı karamelleşip hafif yanık tadı oluşunca ocaktan alın. Tatlıyı oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına alıp 2-3 saat kadar dinlendirin. Sonrasında dilimleyip rulo yaparak servis edin. Üzerini Antep fıstığıyla süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar